Design a site like this with WordPress.com
Per començar

L’AUTORDIUEN QUE ELS LLIBRES SÓN ACCESSOS A NOUS MÓNS, A NOVES REALITATS. Si és així, de ben segur que en FRANCESC CORTÈS CID, des que era un marrec que amb prou feines s’alçava un metre del terra, ja coneixia aquest secret de primera mà. Quan tenia una estona lliure, es perdia entre les pàgines dels seus amics de paper amb una facilitat envejable, i s’hi podia estar hores i hores, dies i dies, fins que algú li cridava l’atenció i el feia aterrar de nou. Li encantava viure aventures, coneixer ciratures fabuloses i descobrir invents de tot tipus. Era un noiet ben fantàstic, podriem dir.

Els anys van passar, i aquella flama va anar creixent i creixent. Fins que un bon dia va agafar un llàpis i una fulla en blanc i va començar a vessar tota la imaginació que li voltava les idees.

L’any 2017 es va adonar que volia que aquella passió esdevingués també la seva professió (la segona, juntament amb la veterinària), que l’escriptura formés part d’ell i del que volia mostrar als altres. Va dedicar temps i esforços pel seu compte fins arribar al seu sostre, i va ser llavors quan va decidir trencar-lo a pedaços i apuntar-se a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés. Ha cursat els quatre anys de l’itinerari de Narrativa i ha fet varis cursos sobre la seva literatura preferida: la de ciència-ficció, fantasia i terror. Gràcies a grans escriptors (com Eduard Màrquez i Ricard Ruiz Garzón), ha millorat molt la seva habilitat i la seva veu literària, i ja compta amb un bon grapat de relats publicats. Forma part del col·lectiu d’escriptors de gènere fantàstic Els Frikípuls, amb el qual comparteix l’objectiu de dominar el món.

Obres publicades (link a la imatge):

Ocaso, relat dins l’antologia Arcana Sectarium, juntament amb alguns Frikípuls (V.V.A.A.) (Apache, 2022)

Relat publicat a la revista Catarsi número 23 (revista de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia)

Relat publicat a la revista Catarsi número 29 (revista de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia)

Relat publicat al webblog de relats en català El Color de la Tinta, d’Ivan Ledesma

Relat publicat al webblog Fast Fiction Penny

Relat finalista del premi Relatos Ciéncia-ficción ZendaLibros e Iberdrola de l’any 2018


Tot i que encara no té cap novel·la publicada, la primera de la futura llarga llista es troba en procés d’escriptura actualment. A més, capitaneja el Club de Lectura 450 de la Biblioteca Can Llaurador de Teià (El Maresme), dedicat exclusivament a compartir lectures de ciència ficció i analitzar-les. També és el creador del blog La Bilbioteca del Druida, dedicat a la literatura de gènere fantàstic, que intenta fer que encara més gent s’enganxi a aquest tipus de llibres.


La Biblioteca del Druida: http://labibliotecadeldruida.blogspot.com/

CONTACTE

francesccortescid@gmail.com

A %d bloguers els agrada això: